Te koop Te huur in Haarlem

Ramplaan 108B

2015 GZ, Haarlem 

€ 1.150.000,- k.k.€ 3.500,- p/m

Omschrijving

Een bijzondere plek met een mooie historie, waar u een nieuw hoofdstuk aan kunt toevoegen. De Opstandingskerk, opgericht in 1926 in het Ramplaankwartier, is een beeldbepalende interbellumkerk met prachtige toren. Dit uniek, inspirerend kerkgebouw is een bijzondere plek om te wonen en werken. Met een oppervlakte van 290 m², wat naar eigen wens is uit te breiden, worden hier al uw dromen werkelijkheid.

Het circa 10 meter hoge, authentieke met hout afgewerkte plafond geeft een gevoel van magie en spiritualiteit. Fraaie glas- en lood ramen, voldoende licht uit de dakramen en openslaande kerkdeuren maken de voormalige kerk tot een bijzondere en tot de verbeelding sprekende ruimte waar creativiteit, vrijheid en puur woongenot samenkomen. Dit juweeltje is, met respect voor de historie, gepolijst maar biedt de nieuwe eigenaren ook de mogelijkheid om een personal touch aan te brengen.

Historie en locatie:
De Opstandingskerk, ontworpen door de architecten Mulder en van Asdonk, is een Nederlandse Hervormde Kerk opgericht in 1926. Het kerkgebouw staat op voormalig grondgebied van landgoed Elswout in het populaire Ramplaankwartier. Op zondag 7 juni 2015 is de laatste kerkdienst gehouden en in 2006 heeft de transformatie tot woonhuis plaatsgevonden. Het kerkgebouw is aangemerkt als Gemeentelijk monument.

Indeling:
Waar vroeger de toegang tot de kerk was, zijn de originele toegangsdeuren voorzien van grote raamkozijnen die geopend kunnen worden naar de voortuin. Er is een dubbele entree, waardoor het mogelijk is om zakelijk en privé te scheiden.

De kerkzaal is een immense ruimte waar hoogte, licht en ruimte een interessant schouwspel vormen. Er zijn dakramen geplaatst, zonder dat ze een prominente rol spelen in het geheel. Bewonder de houten vloer, de glas-in-lood ramen en het hoge plafond met houten dakconstructie. Aan de linkerzijde is de keuken met een mooie tegelvloer, hoge grijze muren en een lichte wandopstelling met diverse inbouwapparatuur. De keuken staat in verbinding met de wasruimte/bijkeuken, voorzien van vaste kasten.

Er zijn thans twee slaapkamers en twee badkamers op de begane grond. Badkamer I, die grenst aan de bijkeuken, is ingericht met een toiletgroep, moderne wastafel en een inloopdouche. Badkamer II is te bereiken vanuit beide slaapkamers en ingericht met een inloopdouche, toilet en een wastafel. De hoge plafonds in de slaapkamers nodigen uit voor een creatieve invulling, waarbij het realiseren van een entresol een van de mogelijkheden is.

Tuin:
Bijzonder is dat dit unieke pand een voor- en achtertuin heeft. Openslaande deuren in de master bedroom geven toegang tot de besloten achtertuin op het westen. De zeer royale voortuin biedt veel privacy dankzij de hoge, natuurlijke erfafscheiding.

Ongekende mogelijkheden
Het woongedeelte is naar eigen smaak en inzicht te betrekken bij de kerkzaal en kan met een slim ontwerp tot een harmonieus en zeer exclusieve combinatie van wonen en werken gecreëerd worden. Door toevoeging van eventuele tussenvloeren is, met behoud van monumentale onderdelen, het aantal m2 op eenvoudige wijze uit te breiden. De riante zolder en torenspits kunnen geïntegreerd worden bij de bestaande ruimtes.

Omgeving:
Het kerkgebouw staat aan het einde van de Ramplaan, om de hoek van Tennispark Duinvliet. Schuin aan de overzijde is al jarenlang het beroemde horeca-etablissement ’t Wapen van Kennerland gevestigd. Na een korte wandeling bereikt u landgoed Elswout en met de fiets bent u snel in Zandvoort, Overveen, Aerdenhout, het populaire Bloemendaal aan Zee en in het centrum van Haarlem.

Parkeren:
Er is de mogelijkheid om minimaal 2 auto’s op eigen terrein te parkeren.

Bijzonderheden:
– Woonoppervlakte ca. 290 m²
– Mogelijkheid tot uitbreiding van het aantal vierkante meters d.m.v. het plaatsen van tussenvloeren
– Gemeentelijk monument
– Verwarming en warm water via een HR-combiketel
– Energielabel: niet verplicht

De op deze website getoonde vrijblijvende informatie is met zorg door ons samengesteld op basis van gegevens van de verkoper en/of derden. Wij staan niet in voor de juistheid of volledigheid daarvan. Wij adviseren je om contact met ons op te nemen bij interesse in een van onze woningen of je door een eigen deskundige te laten bijstaan.

Foto'sPlattegrondenKenmerken

Kenmerken

Bosch & Duyn Makelaars