Te koop in Bloemendaal

Parkweg 1

2061 BM, Bloemendaal 

€ 5.300.000,- k.k.

Omschrijving

Villa Dennenhoek aan de Parkweg 1 kan beschouwd worden als een van de oudst bewaard gebleven villa ‘s in Bloemendaal. Het ontwerp uit 1899 van architect Karel Muller is gebouwd in een combinatie van chaletstijl en Engelse landhuisstijl, beeldbepalend gesitueerd op een geaccidenteerd terrein op de hoek van de Parkweg en Midden Duin en Daalseweg. De villa is zo gebouwd dat alle vertrekken, naar Engels voorbeeld, zijn gegroepeerd rondom een grote, centraal gelegen hal. Tijdens uw bezoek ziet u ruim opgezette kamers met hoge plafonds en talrijke, karakteristieke elementen. De veranda’s en mooie kamers met verschillende functies geven de villa een vriendelijke en gezellige sfeer. De villa is aangepast aan de huidige tijd, met behoud van een modern-klassieke uitstraling. Recentelijk is de gehele woning voorzien van dubbel (monumenten) glas en is de zoldervloer geïsoleerd. Er zijn er 15 zonnepanelen geplaatst, waardoor de energiezuinigheid enorm is verbeterd.

Villa Dennenhoek ligt in Duin en Daal, fraai gelegen aan de rand van Nationaal Park Zuid-Kennemerland, is een van de mooiste villaparken van Nederland. De rijke geschiedenis als buitenplaats gaat terug tot in de 18e eeuw en de verkaveling tot villapark is in het einde van de 19e eeuw gedaan. Grote percelen, hoge bomen en de ligging in een oase van rust en natuur op slechts 6 kilometer van het strand maken dit tot een zeldzaam mooie plek om te wonen.

Indeling:

Begane grond:
Bewonder de prachtige architectuur en de uitstekend onderhouden tuin, om vervolgens naar de overdekte entree te lopen via de eigen oprijlaan. De vestibule met garderobe staat in verbinding met de centrale hal, waar de zithoek bij de open haard uw aandacht trekt. De authentieke tegelvloer, het hoge balkenplafond, de hoge ramen en lambrisering, maken dit tot een zeer aantrekkelijke leefruimte.

De centrale hal grenst aan een stijlvolle werkkamer/study, de zitkamer met open haard en de pool kamer met pantry. Uw oog valt op de custom-made boekenkasten, de originele wandpanelen, ornamenten in alle plafonds, mooie parketvloeren en het fantastische uitzicht naar de tuin.

Aan de rechterzijde, bij de entree, zijn de woonkeuken en eetkamer gesitueerd. In het hart van de keuken, met de nog oude originele vloer en kast, staat een groot eiland en de op maat gemaakte keukenopstelling is voorzien van alle benodigde apparatuur, waaronder een groot Falcon gasfornuis met oven en Quooker. Vanuit de eetkamer met zicht tot in de hoge nok (met geïsoleerd dak) heeft u aan twee kanten toegang tot het terras en de tuin. In de keuken is een trap naar de wijn-/provisiekelder en de bijkeuken/opdekkamer grenst eveneens aan de keuken.

Eerste verdieping:
Niet alleen op de begane grond, maar ook op de eerste verdieping is dit een villa met grandeur. Rondom de centrale overloop zijn zes slaapkamers gesitueerd, waardoor dit het perfecte huis is voor een groot gezin. Bij de vide ziet u grote, originele kleurrijke glas-in-lood ramen en de houten vloer van meer dan 125 jaar oud van Canadees grenen is behouden.

Vanuit de master bedroom met eigen badkamer heeft u toegang tot het brede balkon aan de voorzijde. De naastgelegen slaapkamer met balkon heeft eveneens een eigen badkamer met een ligbad, aparte douche, toilet en een wastafel.

Aan de achterzijde zijn drie slaapkamers, waarvan er twee groot genoeg zijn om in te richten als tweepersoonskamer. Een van deze kamers grenst aan een grote veranda met fantastisch uitzicht naar de tuin. Ook zijn er aan deze kant van de villa een toiletruimte en de derde badkamer met douche.

Tweede verdieping:
Voor de kinderen, als gastenverblijf en als inpandig appartement voor uw au-pair is de tweede verdieping perfect. De vloer is geïsoleerd, er zijn maar liefst vier slaapkamers en twee badkamers. Heeft u niet alle kamers als slaapkamer nodig dan zijn functies als fitness-/wellnessruimte, thuisbioscoop of een plek voor uw golfsimulator goed mogelijk.

Wijn- en provisiekelder:
De villa heeft twee kelders. In de kleinste kelder staan de cv-ketels en boiler. In de grootste kelder zijn wijnrekken gemaakt.

Dubbele garage:
Verrassend is de dubbele garage van bijna 35 m²waar ruimte is voor twee auto’s, de fietsen en andere voertuigen. De entree van de garage is aan de zijde van de Midden Duin en Daalseweg.

Tuin:
Het perceel van maar liefst 3489 m² is een oase van rust, groen en privacy. Op eigen terrein is parkeergelegenheid voor meerdere auto’s en de statige oprijlaan wordt gescheiden van de naastgelegen woning (voormalig koetshuis), waardoor u via eigen oprit de woning kan bereiken. Er zijn meerdere terrassen gemaakt, waardoor u gedurende de hele dag kunt kiezen tussen een plek in de zon of schaduw. Vanuit de achtertuin heeft u fraai uitzicht over het park “Het Halve Maantje”. De tuin is voorzien van een eigen bron voor beregening.

Omgeving:
Kinderopvang, scholen, winkels en restaurants zijn in de nabijheid. Met de fiets bent u snel bij het strand van Bloemendaal, in Haarlem, Santpoort en Overveen. Bloemendaal heeft een gunstige ligging ten opzichte van Amsterdam, Schiphol, Alkmaar, Leiden en Den Haag.

Parkeren:
Op eigen terrein en in de dubbele garage is meer dan genoeg ruimte voor uw auto’s, oldtimer en andere voertuigen.

Bijzonderheden:
– Woonoppervlakte ca. 705 m²
– Rijksmonument (nummer 511148)
– Prachtig, licht geaccidenteerd perceel van 3489 m²
– Gehele woning voorzien van dubbel (monumenten) glas (met uitzondering van de zolder) en 15 zonnepanelen
– Zeer veel originele elementen zoals vloeren, glas in lood ramen, houten panelen, schouwen, luiken en deuren;
– Zeer uitgebreid beveiligings- en alarmsysteem aanwezig
– Triple A locatie op korte afstand van het strand, Amsterdam en uitvalswegen
– Zeer goed onderhouden

Foto'sPlattegrondenKenmerken

Kenmerken

Bosch & Duyn Makelaars