Te koop in Monnickendam

Noordeinde 1

1141 AE, Monnickendam 

€ 499.000,- k.k.

Omschrijving

Je eigen ‘Paleis Noordeinde’ in de vesting van Monnickendam, waar de historie van vroeger nog volop aanwezig is. Recht tegenover de Speeltoren staat dit leuke pand die je geheel als woning of als woon-/werkcombinatie kunt gebruiken. Het hele pand wordt vrij van huur opgeleverd en biedt jou de kans om er een eigen invulling aan te geven. Via de achtertuin is het parkeerterrein aan de Kermergracht te bereiken en als koper krijg je de unieke kans om de vrijstaande, ruime garage met bovenverdieping te kopen.

De ligging is fantastisch; midden in het historische centrum van Monnickendam en om de hoek van de haven. Hier wordt gewoond, zijn diverse winkels en bedrijven gevestigd en komen toeristen graag een bezoekje brengen. Het pand staat op de driesprong van het Noordeinde, de Kerkstraat en de Middendam.

Indeling:
Begane grond:
Via de gemeenschappelijke, overdekte entree is de grote ruimte op de begane grond te bereiken. Op de vloer liggen plavuizen en het systeemplafond is voorzien van inbouwverlichting. Door de grote ramen aan de voorzijde kijk je naar de eeuwenoude, alom bekende Speeltoren. De ruimte heeft een totale diepte van circa 11 meter en een achter entree.
Verder zijn er op de begane grond een keuken/dagverblijf met toiletruimte en een houten berging, die van buitenaf bereikbaar is. In de keuken staat een eenvoudige wandopstelling zonder apparatuur en hier hangt de Intergas HR-ketel voor de begane grond.

Eerste verdieping:
Volg de trap vanuit de gemeenschappelijke entree naar de bovenwoning. Hier stap je de woonkamer in, gesitueerd aan de voorzijde. Het uitzicht is prachtig, net als de houten dakconstructie die een blauwe kleur heeft gekregen. Een trap verbindt de woonkamer met de entresol en de schouw met aansluiting voor een kachel is behouden.
In de keuken staat een eenvoudige hoekopstellingen openslaande deuren geven toegang tot het dakterras.
Op deze verdieping zijn de ruime slaapkamer en badkamer. De slaapkamer heeft vaste kasten en een schuifpui naar het dakterras. In de badkamer is de ruimte optimaal ingedeeld met een douche, toilet, wastafel en de wasmachine aansluiting.

Entresol:
Onder het schuine dak is de entresol, die is ingericht als werk-/hobbyruimte. De entresol staat in verbinding met een bergzolder waar de opstelling van de cv-ketel voor de bovenwoning is.

Buiten:
De bovenwoning heeft een dakterras met een houten overkapping en een trap naar de achtertuin. Via de tuin kun je de optionele garage en het parkeerterrein bereiken.

Garage:
De garage van ca. 25 m2 heeft een elektrisch bedienbare kantelpoort, elektra en een vaste trap naar de bovenverdieping. Hier is de ruimte verdeeld in een overloop en twee kamers.

Omgeving:
Het pand staat op loopafstand van de bushalte van waaruit omliggende dorpen en steden te bereiken zijn. Met de bus is het nog geen kwartier naar Amsterdam en met de auto heb je deze tijd nodig om de Ring A10 te bereiken.

Bijzonderheden:
– Woonoppervlakte 99.7 m² exclusief tweede verdieping en garage
– De garage van 24.8 m² met bergzolder
– Het hele pand wordt in onverhuurde staat opgeleverd
– Het pand kan geheel als woning of als woon-/werkcombinatie worden gebruikt
– Bestemming Gemengd (o.a. detailhandel met ondergeschikte lichte horeca, woningen, kleinschalige bedrijfsmatige activiteiten, mantelzorg, dienstverlening en kleinschalig toeristisch overnachten)
– Energielabel F, geldig t/m 13-06-2033

De op deze website getoonde vrijblijvende informatie is door ons (met zorg) samengesteld op basis van gegevens van de verkoper (en/of derden). Wij staan niet in voor de juistheid of volledigheid daarvan. Wij adviseren je om contact met ons op te nemen bij interesse in een van onze woningen of je door een eigen deskundige te laten bijstaan.

Wij zijn niet verantwoordelijk voor de inhoud van de websites waarnaar wordt verwezen.

Foto'sPlattegrondenKenmerken

Kenmerken

Bosch & Duyn Makelaars