Te koop in Amsterdam

Nicolaas Anslijnstraat 183

1068 XA, Amsterdam 

€ 350.000,- k.k.

Omschrijving

Dit fijne 3-kamer appartement van 80m2 is gelegen op de negende en tiende verdieping van het goed onderhouden complex ‘Meer en Vaart’. Het appartement is gelegen aan de rand van het Sloterpark en de Sloterplas en heeft daardoor een prachtig uitzicht. Het complex is voorzien van een viertal liften en wordt beheerd door een actieve Vereniging van Eigenaren.

Indeling:
Je komt binnen in de hal die direct toegang geeft tot de open keuken, het separate toilet voorzien van een hangend closet en fonteintje en de woonkamer welke is voorzien van grote raampartijen waardoor het lichtinval optimaal is. Vanuit de woonkamer heb je toegang tot het op het oosten gesitueerde balkon waar je heerlijk kunt genieten van de ochtend zon. De raampartijen van de keuken laten de heerlijke middag zon binnen.

Via de ruimtelijke open wenteltrap kom je de tweede verdieping van deze maisonnettewoning. Op deze verdieping vind je twee ruime slaapkamers. Vanuit beiden slaapkamers heb je weids uitzicht. De badkamer is voorzien van een bad met douche en een wastafel. De wasmachine aansluiting bevindt zich ook in de badkamer.

Het appartement beschikt tevens over een ruime berging (8m2) op de begane grond.

Ligging:
Op loopafstand van het appartement vind je de Sloterplas en het Sloterpark waar je heerlijk kunt wandelen en genieten van de prachtige natuur. Binnen een minuut lopen sta je op het gezellige Osdorpplein. Het Osdorpplein beschikt over meerdere supermarkten en heeft winkels die echte service bieden, zoals een schoenmaker, naaiateliers, de apothekers, doe-het-zelf zaken en opticiens. En het plein heeft een groot aanbod aan verse producten, bijvoorbeeld bij de notenbar, de viswinkel, de toko en verschillende bakkers. Ook de keuze uit restaurants groeit, bijvoorbeeld Kaapwest, het Boothuis en Sallora. Het plein heeft daarnaast een groot cultureel aanbod. Theater de Meervaart heeft voorstellingen voor jong en oud. De openbare bibliotheek is zes dagen per week open. Daarnaast staat een er een muziekschool. Buurtbewoners gaan de boekenwinkel een nieuw leven inblazen via een coöperatie. De openbaarvervoermogelijkheden zijn uitstekend. Bijvoorbeeld bus 69 naar Schiphol welke bijna direct voor de deur stopt en tramlijn 1 en 17. Tevens is het appartement zeer gunstig gelegen t.o.v. diverse uitvalswegen (A4, A9 en A10).

Verduurzaming VvE:
De VvE gaat het gebouw verduurzamen. Een bouwteam, bestaande uit een architect, aannemer, begeleider en een aantal eigenaren, is wekelijks bezig met de voorbereiding. De VvE gaat de achterzijde (Sloterplas) compleet vernieuwen met als resultaat goed geïsoleerde panelen en hoogwaardige houten kozijnen met HR+++ glas. Ook kijkt het bouwteam naar extra energiebesparende maatregelen, zoals isolatie van de plafonds van de garages, waterzijdig inregelen van de radiatoren, het verbeteren van de ventilatie en het plaatsen van zonnepanelen. Hiervoor wordt een financiering aangegaan door de VvE. De rente en aflossing van de 20 jarige, binnenkort door de VVE te formaliseren lening, zijn in de huidige servicekosten inbegrepen. De verwachting van het bouwteam is dat de aannemer start eind 2023 / begin 2024. De flat maakt gebruik van blokverwarming die op dit moment wordt gestookt met gas. Na de renovatie kan de VvE overstappen op het warmtenet (ligt al in de straat) of een warmtepomp. De voorgevel is vrij recent gerenoveerd en heeft houten kozijnen met HR++ glas en hoogwaardige deuren.

Eigendomssituatie:
De woning is gelegen op grond, welke formeel eigendom is van de gemeente Amsterdam. De canon (de jaarlijkse huur voor deze grond) bedraagt € 99,37 en kan voor het eerst worden herzien op 1 augustus 2037. De erfpacht is voortdurend en hierop zijn van toepassing de voorwaarden van 1937 welke zijn gewijzigd in 1955. Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente Amsterdam. De aanvraag om over te stappen naar eeuwigdurende erfpacht is gedaan onder de voorwaarden van de spijtoptantenregeling.

Bijzonderheden:
– Bouwjaar 1964
– Appartementsrecht
– Woonoppervlakte ca. 80m2
– Energielabel C
– Erfpachtcanon bedraag € 99,37 per jaar (vast t/m 31-07-2037)
– Servicekosten bedragen € 397,66 per maand exclusief voorschot stookkosten
– Voorschot stookkosten bedraagt € 105,35 per maand (verduurzaming op korte termijn!)
– Oplevering in overleg

Wij staan niet in voor de volledigheid, juistheid en datering van de op deze website gebruikte gegevens en adviseren u bij interesse in een van de woningen met ons contact op te nemen of u door een eigen NVM makelaar te laten bijstaan.

Foto'sPlattegrondenBrochures

Download media

Kenmerken

Kenmerken

Bosch & Duyn Makelaars