Te koop in Amsterdam

Koerierstersplein 5

1011 MR, Amsterdam 

€ 625.000,- k.k.

Omschrijving

Gelijkvloers wonen in het centrum van Amsterdam, op een verrassende plek tussen de Valkenburgerstraat en Rapenburgerstraat. Dit ruime driekamerappartement van ca. 72.6 m² heeft een fantastische woonkamer met levendig uitzicht naar de Valkenburgerstraat en de slaapkamers bevinden zich, net als het balkon, aan het plein waar alleen wandelverkeer is toegestaan. Het gebouw is voorzien van een lift en bij het appartement hoort een eigen (fietsen)berging. Geniet volop van de lichtinval, de stadse dynamiek en … de rust.
Het plein is gesitueerd op een prachtige plek in Amsterdam in de buurt Nieuwmarkt/Lastage, een eeuwenoude wijk in Amsterdam. In de jaren zestig van de vorige eeuw moest de zuidwand van de Valkenburgerstraat plaatsmaken voor de aanleg van af- en aanvoerroutes voor de IJ-tunnel; ook de Markengracht viel ten prooi aan de verkeersweg en werd gedempt. Nadat alles was opgeleverd bleef er een strook braakliggend terrein over, de zogenaamde Varastrook (strook tussen Valkenburger- en Rapenburgerstraat). Nu is dit een fantastische plek om te wonen, waar kinderen ruimte hebben om buiten te spelen en waar het plein een oase van rust is in het centrum. De Stopera, Artis, Carré, het Waterlooplein, de Nieuwmarkt en het Wertheimpark bevinden zich in de nabijheid.

Indeling:

Appartementengebouw:
Aan de kant van het mooie binnenplein is de centrale entree van het appartementengebouw. Aan de buitenzijde zijn de intercom, brievenbussen en het bellentableau. Met de trap en lift is het appartement, gesitueerd op de eerste verdieping, te bereiken. Bij het appartement hoort een (fietsen)berging op de begane grond.

Appartement:
Dit fantastische, lichte appartement heeft een L-vormige hal met de intercom en een grenen vloer. Deze vloer ligt niet alleen in de hal, maar in bijna het hele appartement. Loop rechtsaf naar de woonkamer, gesitueerd aan de kant van de Valkenburgerstraat. Met een breedte van meer dan 9 meter en vele grote, dubbele ramen geniet je hier volop van het stadsleven. Er is meer dan genoeg ruimte voor een zithoek, grote eettafel en een werk-/studeerplek.
In de halfopen keuken staat een lichte hoekopstelling met een natuurstenen blad, keramische kookplaat, afzuigkap, oven en een vaatwasser. Er is ruimte om een losse koel-/vriescombinatie neer te zetten, in de keuken en in de aangrenzende bijkeuken/berging.
Aan de rustige achterzijde zijn twee slaapkamers, beiden met een op maat gemaakte garderobekast. Het uitzicht naar het rustige binnenplein, met bestrating van kunstenaar Sol LeWitt, is fantastisch.
Ook de badkamer en de separate toiletruimte met fonteintje grenzen aan de overloop. De moderne badkamer heeft stijlvolle betegeling en is ingedeeld met een inloopdouche, wastafelmeubel, een grote spiegel en de opstelling van de wasapparatuur.

Buiten:
Hoe gaaf is dat; een balkon met zon in het centrum van Amsterdam! Vanuit een van de slaapkamers is het balkon op het zuidoosten te bereiken. Geen auto’s, trams en bussen maar een plek met sfeer die je in het centrum niet direct verwacht.

Omgeving:
De tram, bus en metro bevinden zich in de nabijheid waardoor Amsterdam van noord tot zuid en van west tot oost goed bereikbaar is. Het dichtstbijzijnde metrostation is Waterlooplein met goede verbindingen richting Centraal Station, Bijlmer/Arena, Isolatorweg, Amsterdam Zuid/VU, de Gaasperplas en Isolatorweg. Via de IJtunnel is er een goede verbinding met de Ring A10 en met de fiets ben je snel bij de bekende (en minder bekende) hotspots in Amsterdam.

Parkeren:

Bijzonderheden:
– Woonoppervlakte ca. 73 m²
– Energielabel A geldig tot 28-09-2033
– Erfpacht afgekocht tot 1-5-2046
– Gezonde en professioneel beheerde VvE
– VvE bijdrage € 239,- per maand
– Gelijkvloers driekamerappartement met een balkon op het zuiden
– Appartementengebouw Markenhoven is voorzien van een lift
– Eigen (fietsen)berging

De op deze website getoonde vrijblijvende informatie is door ons (met zorg) samengesteld op basis van gegevens van de verkoper (en/of derden). Wij staan niet in voor de juistheid of volledigheid daarvan. Wij adviseren je om contact met ons op te nemen bij interesse in een van onze woningen of je door een eigen deskundige te laten bijstaan.

Wij zijn niet verantwoordelijk voor de inhoud van de websites waarnaar wordt verwezen.

Foto'sPlattegrondenKenmerken

Kenmerken

Bosch & Duyn Makelaars