Te koop in Monnickendam

Elger 32

1141 CD, Monnickendam 

€ 425.000,- k.k.

Omschrijving

Een woonoppervlakte van ruim 140 m², een zonnige tuin, vier (mogelijk vijf) slaapkamers en parkeergelegenheid op eigen terrein kenmerken deze jaren 70 hoekwoning aan de rustige Elger in Monnickendam. Dit gezinshuis verdient een nieuw leven, want een modernisering en verduurzaming is gewenst. Zo krijg je de kans om jouw droomhuis te realiseren op een geliefde, rustige plek in Monnickendam.

Scholen en sportverenigingen zijn slechts een paar minuten fietsen en binnen 15 minuten sta je met het OV bij de Noord-Zuidlijn, van waaruit alle mogelijke locaties in Amsterdam en omgeving te bereiken zijn. In de straat komt alleen bestemmingsverkeer en na een paar stappen bereik je een wandelpad langs de Zesstedenvaart.

Indeling:
Begane grond:
Parkeer je auto op eigen terrein en loop naar de overdekte entree, enigszins verscholen achter de brede coniferenhaag. In de ruime hal zie je, net als in de rest van de woning, de jaren 70 stijl. Aan de rechterzijde zijn de toiletruimte met fonteintje en de trap naar de eerste verdieping.
Met een oppervlakte van ruim 40 m² is de woonkamer met dubbele schuifpui en twee lichtkoepels een grote ruimte met veel lichtinval. Bij het wandmeubel zie je in het plafond wat het aansluiten van een houtkachel of haard mogelijk is. Bij het eetgedeelte is een brede doorgang naar de keuken, waar een typische jaren 70 groene keukenopstelling staat. Dit is een keuken met ruimte, veel lichtinval en (heel handig) een eigen entree.

Eerste verdieping:
Op de eerste verdieping zijn drie ruime slaapkamers, de badkamer, een aparte toiletruimte en een ruime overloop. Vaste kasten op de overloop en in de slaapkamer aan de voorzijde bieden veel bergruimte. De slaapkamers hebben een ruime maatvoering van 12.5, 11.3 en 9 m².
Aan de voorzijde, naast de slaapkamer, is de badkamer. Deze ruimte is ingedeeld met een ligbad/douchecombinatie en een wastafel. Ook de wasmachine en droger kunnen in de badkamer staan. De naastgelegen toiletruimte is, net als op de begane grond, uitgevoerd met een fonteintje.

Tweede verdieping:
De overloop met groot dakraam grenst aan de vierde slaapkamer met een vloeroppervlakte van circa 24 m². Het is mogelijk om deze kamer te splitsen in twee slaapkamers of om een tweede badkamer te realiseren.

Tuin:
Aan de voorzijde, aan weerszijden van de oprit, zie je beplanting die voor een deel groenblijvend is. Vanuit de woonkamer loop je de achtertuin in, gesitueerd op het zuiden. In de hoek staat een houten berging en er is een poort naar de steeg.

Omgeving:
Monnickendam is een oude vestingstad aan het IJsselmeer en is de thuishaven van een van de grootste jachthavens in Nederland. Monnickendam telt maar liefst 74 Rijksmonumenten waaronder de damsluis, de houten ophaalbrug en een aantal huizen met bijzondere gevels. Het centrum met winkels, speciaalzaken en restaurants is een geliefde, sfeervolle plek boordevol historie.

Parkeren:
Op eigen terrein en op het parkeerterrein naast het huis is voldoende parkeergelegenheid.

Bijzonderheden:
– Woonoppervlakte ca. 144 m²
– Verwarming en warm water via een HR-ketel
– Vier (mogelijk vijf) slaapkamers
– Parkeergelegenheid op eigen terrein
– Zonnige achtertuin met berging en achterom
– Energielabel G geldig tot 08-10-2033

De op deze website getoonde vrijblijvende informatie is door ons (met zorg) samengesteld op basis van gegevens van de verkoper (en/of derden). Wij staan niet in voor de juistheid of volledigheid daarvan. Wij adviseren je om contact met ons op te nemen bij interesse in een van onze woningen of je door een eigen deskundige te laten bijstaan.

Wij zijn niet verantwoordelijk voor de inhoud van de websites waarnaar wordt verwezen.

Foto'sPlattegrondenKenmerken

Kenmerken

Bosch & Duyn Makelaars