Te koop in Amsterdam

Egelantiersgracht 43H

1015 RC, Amsterdam 

€ 1.700.000,- k.k.

Omschrijving

Bezoek dit pand zonder afspraak tijdens de Open Huizen Dagen op vrijdag 19 juli en maandag 29 juli a.s. tussen 13.00 – 17.30 uur.

Een onaanzienlijk geveltje aan de Egelantiersgracht, tussen twee hoge panden… maar met een paar verrassingen! Twee woon/werklagen van 22 meter diep, een enorm dakterras en een pittoresk ‘dakhuisje’, en beneden nog ruimte voor meerdere auto’s ook… De Egelantiersgracht is, als onderdeel van de Jordaan, aangelegd in de eerste helft van de 17e eeuw tijdens een van de grote Amsterdamse stadsuitbreidingen; de zogenaamde Derde Uitleg. In de Jordaan zijn veel grachten en straten naar bloemen vernoemd. Een egelantier is een heester. Zes van de elf Jordanese grachten zijn in de 19e eeuw gedempt. De Egelantiersgracht, de Bloemgracht, de Lauriergracht, de Looiersgracht en Passeerdersgracht behielden de open waterverbinding tussen de Prinsengracht en de Lijnbaansgracht.

Indeling

Begane grond
Twee grote, openslaande deuren en een aparte loopdeur geven toegang tot een meer dan 22 meter lange, multifunctionele ruimte. Het achterste deel heeft een breedte van maar liefst 9.50 meter. In een hoek, bij de lichtstraat, staat een oud keukenblok en bevindt zich een toiletruimte. De marmeren benedenvloer is voorzien van vloerverwarming.

Eerste verdieping
Via een aparte entree op de begane grond kom je in een lange hal, met een wit-zwarte tegelvloer en een trap naar de eerste verdieping. Hier heb je de beschikking over een meer dan 22 meter lange leefruimte met een keuken, twee lichtkoepels, meerdere zijramen en een deur naar het platte dak dat in gebruik is als een klein terras. In het achterste deel, links van de marmeren schouw, bevindt zich een berging waar ook de verwarmingsinstallatie is opgesteld.

Tweede verdieping
Een verdieping hoger, in het ‘dakhuisje, zijn een ruime slaapkamer en een badkamer gesitueerd. Het steile mansardedak met houten dakconstructie in vol ornaat vormt een fraaie basis voor een nieuwe invulling. De badkamer is voorzien van een whirlpoolbad, aparte douche, klassieke wastafel, bidet en een toilet. In de slaapkamer is een deur naar het circa 15 meter lange platte dak, dat tegenwoordig in gebruik is als terras, maar het pand had oorspronkelijk nog twee verdiepingen.

Bijzonderheden
– Bouwtechnische keuring d.d. 25 april 2024 is beschikbaar
– Funderingsherstel is uitgevoerd in 1993
– Gebruiksoppervlakte 320.3 m2
– Bouwjaar 1841
– Grote multifunctionele ruimte/garage (ca. 150 m2) op de begane grond
– Aparte entree t.b.v. de bovenwoning
– Prachtige ligging aan de gracht
– 15 meter diep terras, met de Westertoren als eigen uurwerk
– Potentie tot herstellen van de oorspronkelijke extra verdiepingen
– Energielabels: 43-1: F, 43 H: A

In verband met erfkwestie:
– Notariskeuze verkoper; Spier & Hazenberg te Amsterdam.
– Onder andere clausules Erfkwestie & As is Where is worden opgenomen in de koopovereenkomst.

De op deze website getoonde vrijblijvende informatie is met zorg door ons samengesteld op basis van gegevens van de verkoper en/of derden. Wij staan niet in voor de juistheid of volledigheid daarvan. Wij adviseren je om contact met ons op te nemen bij interesse in een van onze woningen of je door een eigen deskundige te laten bijstaan.

Foto'sPlattegrondenKenmerken

Kenmerken

Bosch & Duyn Makelaars