Te koop in Amsterdam

Eerste Leliedwarsstraat 7

1015 SZ, Amsterdam 

€ 1.050.000,- k.k.

Omschrijving

Bezoek dit pand zonder afspraak tijdens de Open Huizen Dagen op vrijdag 19 juli en maandag 29 juli a.s. tussen 13.00 – 17.30 uur.

Een vleugje Art Nouveau in de Jordaan! Dit prachtige woonwinkelpand is mogelijk al ouder dan de bekende bouwdatum van 1899, want volgens de geschiedschrijving woonde schrijver Theo Thijssen (‘Kees de Jongen’) hier van 1885 tot 1889, en voerden zijn ouders op dit adres een schoenmakerij. In 1904, in opdracht van makelaar J.H. Nolte, is het pand flink verbouwd naar ontwerp van Leendert van der Tas. Na de verbouwing was er een winkel op de begane grond en op de verdiepingen daarboven kwamen twee woningen en een zolder. Eerste gebruiker van de winkel was varkensslager J. Runderkamp (een bijzondere naam voor een varkensslager), die in de benedenkamer zijn vleeswaren maakte. In de jaren 1920 en later werden hier door verschillende uitbaters manufacturen verkocht, waarna in de jaren ‘50 en ‘60 Mastenbroek hier naaimachines verkocht, met een bedrijfje dat kleding perste en knoopsgaten aanbracht als extra inkomstenbron. Sinds de jaren ‘60 kon je door de ramen een verzameling schilderijen en Afrikaanse beelden van de bekende Amsterdamse kunstenaar-verzamelaar Rob Aussen zien. Hij was overigens niet de eerste kunstschilder die in het pand gewoond heeft, want op tweehoog heeft ook de schilder (en stoffeerder) Simon Blok (1908 – 1943) gewoond. Voeg jij een nieuw hoofdstuk toe aan de rijke historie van de Eerste Leliedwarsstraat 7?

Indeling

Begane grond en eerste verdieping
De bedrijfsruimte op de begane grond heeft een fraaie pui en een hoog plafond in het voorste gedeelte. De splitlevel-indeling met mooie, oude ramen en lichtinval via glazen bouwstenen nodigt uit voor een nieuwe invulling. De totale diepte is ruim 11 meter en de breedte bedraagt bijna 4.50 meter.

Het onderste deel, met marmeren vloer, is voorzien van een marmeren vloer. Het bovenste deel biedt ruimte aan een toiletruimte, douche, een slaapkamer en een casco keukenruimte. Via het trappetje is het van glazen bouwstenen te bereiken, welke omgebouwd zou kunnen worden tot balkon.

Tweede verdieping

Via een aparte entree op de begane grond loop je een kleine hal in, waarna je via een lange trap naar de tweede verdieping gaat. Hier zie je het prachtige trappenhuis en de originele paneeldeuren met bijpassende deurstijlen.

Op deze verdieping is een zeer grote splitlevel kamer met inbouwkasten, een oude omlijsting van een schouw en een marmeren schouw in de voorkamer. Grote ramen aan de voor- en achterzijde zorgen voor veel lichtinval.

Derde verdieping
Een verdieping hoger zie je een soortgelijke indeling met een grote kamer, voorzien van inbouwkasten en een splitlevel-indeling. Het is bijna copy-paste, maar op details toch even anders.

Vierde verdieping
Een vaste trap geeft toegang tot de voormalige zolder, die rond 2000 is verbouwd tot een grote open kamer met lichtinval aan vier zijden. Het voorste deel van deze splitlevel kamer, aan de straatzijde, is het oudste deel van deze verdieping.

Bijzonderheden
– Bouwtechnische keuring d.d. 25 april 2024 is beschikbaar
– Gebruiksoppervlakte 182.3 m2
– Bouwjaar 1899
– Gemeentelijk monument
– Bedrijfsruimte met eigen entree op de begane grond
– Aparte entree t.b.v. de bovenwoning
– Fundering vervangen 2010
– Energielabel F

In verband met erfkwestie:
– Notariskeuze verkoper; Spier & Hazenberg te Amsterdam.
– Onder andere clausules Erfkwestie & As is Where is worden opgenomen in de koopovereenkomst.

De op deze website getoonde vrijblijvende informatie is door ons (met zorg) samengesteld op basis van gegevens van de verkoper (en/of derden). Wij staan niet in voor de juistheid of volledigheid daarvan. Wij adviseren je om contact met ons op te nemen bij interesse in een van onze woningen of je door een eigen deskundige te laten bijstaan.

Wij zijn niet verantwoordelijk voor de inhoud van de websites waarnaar wordt verwezen.

Foto'sPlattegrondenKenmerken

Kenmerken

Bosch & Duyn Makelaars