Te koop in Amsterdam

Eerste Leliedwarsstraat 5

1015 SZ, Amsterdam 

€ 850.000,- k.k.

Omschrijving

Bezoek dit pand zonder afspraak tijdens de Open Huizen Dagen op vrijdag 19 juli en maandag 29 juli a.s. tussen 13.00 – 17.30 uur.

De historie van dit fantastische pand gaat terug tot 1899, toen Hendrik Isaac Papavoine hier een ‘komenij’ uitbaatte. Dit was een redelijk veelzijdig winkeltype waar vooral zuivelproducten, eieren en fijne vleeswaren verkocht werden, en vaak ook snoep en huishoudelijke artikelen. Slechts 2 jaar later sloot de komenij en in de opeenvolgende decennia waren hier onder andere een kruidenierster, dameshoedenwinkel, een sigarenzaak, een edelsmederij, weer een tabakszaak en een winkel in wolartikelen te vinden. Tot voor kort kon je door de ramen de schilderijen en de Afrikaanse beelden van de kunstenaar/verzamelaar Rob Aussen (1938 – 2024) zien.

Indeling

Begane grond
Via een eigen entree is een circa 11.50 meter lange en bijna 4 meter brede bedrijfsruimte te bereiken, met een groot raam aan de voorzijde en lichtinval via de glazen bouwstenen aan de achterzijde. Het oude keukenblok met spoelbak van wit-zwart tegels is behouden en er is een toilet op deze etage.

Eerste verdieping
De tweede deur in de voorgevel geeft toegang tot een kleine hal met de trap naar de eerste verdieping. Hier is een grote, te renoveren leefruimte met openslaande deuren naar het balkon. Op de vloer liggen oude plavuizen en door de oude schuiframen aan de voorzijde valt veel licht naar binnen. Voorzieningen als elektra, verwarming, water en afvoer zijn aanwezig.

Tweede verdieping
Nog een verdieping hoger is een soortgelijke indeling met een grote leefruimte, waar ook een eenvoudige keukenopstelling staat. Op de vloer liggen plavuizen en deze etage heeft grote ramen aan de voor- en achterzijde.

Derde verdieping
Een vaste trap leidt naar de derde, tevens bovenste verdieping. Hier is een grote, loftachtige slaapkamer met twee dakkapellen en twee ronde lichtkoepels. De badkamer is ingedeeld met een douche, toilet en wastafel.

Bijzonderheden
– Bouwtechnische keuring d.d. 25 april 2024 is beschikbaar
– Gebruiksoppervlakte 142.4 m2
– Bouwjaar 1899
– Glazen dak aan de achterzijde (eerste verdieping), welke omgebouwd kan worden tot balkon
– Bedrijfsruimte met eigen entree op de begane grond
– Aparte entree t.b.v. de bovenwoning
– Fundering vervangen 2010
– Energielabel C

In verband met erfkwestie:
– Notariskeuze verkoper; Spier & Hazenberg te Amsterdam.
– Onder andere clausules Erfkwestie & As is Where is worden opgenomen in de koopovereenkomst.

De op deze website getoonde vrijblijvende informatie is met zorg door ons samengesteld op basis van gegevens van de verkoper en/of derden. Wij staan niet in voor de juistheid of volledigheid daarvan. Wij adviseren je om contact met ons op te nemen bij interesse in een van onze woningen of je door een eigen deskundige te laten bijstaan.

Foto'sPlattegrondenKenmerken

Kenmerken

Bosch & Duyn Makelaars