Te koop in Amsterdam

Dorpsstraat Holysloot 6

1028 BD, Amsterdam 

€ 900.000,- k.k.

Omschrijving

Het straatbeeld In Holysloot met houten huizen, de veerpont, het water en het groene landschap is een haast onwerkelijk decor. Op deze prachtige plek aan de noordkant van Amsterdam is dit houten, karakteristieke huis op bijna 1000 m² een droom die werkelijkheid kan worden. Vanuit de woonkamer geniet je volop van het uitzicht naar het Holysloter Die waar je kunt varen en suppen. De woning verdient, net als de bijgebouwen, een tweede leven waarna je met trots kunt zeggen dat je op deze idyllische plek op 15 kilometer van de Dam woont.
Holysloot is een eeuwenoud, in oorsprong vissersdorpje midden in de uitgestrekte polders van Waterland. Het dorpje bestaat uit één straat met boerderijen en voornamelijk houten huizen. Van april tot oktober is er een veerpont, waarna je per fiets Broek in Waterland en Zuiderwoude kunt bereiken. Verken te voet, met de fiets of een bootje deze bijzondere plek en wordt verliefd op de natuur en het karakter. In het dorp bevindt zich een gezellig restaurant, genaamd Drink & Eetlokaal Het Schoolhuis. Een basisschool bevindt zich op 5 autominuten.

Indeling:

Begane grond:
Via het poortje loop je naar de entree van dit karakteristieke huis, gebouwd aan het einde van de jaren 20. De hal met trapopgang staat in verbinding met de woon-/eetkamer en de keuken. Vanuit de eetkamer en woonkamer geniet je iedere dag van het prachtige uitzicht naar het water, de bootjes en het prachtige landschap met weilanden en akkers. Er zijn ramen aan drie zijden, waardoor heerlijk veel licht naar binnen valt. Karakteristiek element is de gemetselde schouw met tegeltableau en een Laxevaags Trianon houtkachel.
Aan de achterzijde bevinden zich de keuken, bijkeuken en badkamer. In de keuken staat een eenvoudige wandopstelling met enige inbouwapparatuur en vanuit de bijkeuken zijn de tuin en bijgebouwen te bereiken. De badkamer is ingedeeld met een douche, toilet en wastafel.

Eerste verdieping:
Vanaf de ruime overloop zijn twee slaapkamers te bereiken. Gezien de grootte van de overloop is het mogelijk om een extra slaapkamer of badkamer te realiseren, waar het uitzicht van ongekende schoonheid is. Aan de linkerzijde is de hoofdslaapkamer, te herkennen aan de gele kleuraccenten. Beide slaapkamers zijn voorzien van vaste kasten en een raam in de zijgevel.

Bijgebouwen:
Op het perceel staan drie bijgebouwen. Het grootste bijgebouw (ca. 72.4 m²) is een grote, voormalige stal die uit drie ruimtes bestaat. In de hoek van het perceel staat een schuur (ca. 27.2 m²) en het derde bijgebouw is een eenvoudig gastenverblijf met een keuken en toiletruimte.

Buiten:
De woning en bijgebouwen staan op een groot, diep perceel van 675 m². De achtertuin, die grenst aan een sloot, is de perfecte plek voor een tuin- en dierenliefhebber. Aan de voorzijde richting het water ligt nog een perceel van 250 m2

Omgeving:
Een basisschool, crèche en buitenschoolse opvang bevinden zich in het nabijgelegen Ransdorp. Aan de Schellingwouderdijk, op korte fietsafstand, is een biologische supermarkt genaamd De Landmarkt. Voor overige voorzieningen kun je terecht in Amsterdam Noord en de Ring A10 is ongeveer 15 minuten rijden. Zo is de dynamiek van de stad met onderwijs, winkelcentra, een bioscoop, vele restaurants en uitgaansgelegenheden dichtbij en woon je hier, in Holysloot, heerlijk rustig.

Parkeren:
Er is de mogelijkheid om parkeergelegenheid op eigen terrein te realiseren.

Bijzonderheden:
– Woonoppervlakte ca. 107 m²
– Drie bijgebouwen van 72.4, 27.2 en 16 m²
– Fantastische ligging in Holysloot, net buiten Amsterdam
– Zeer ruim perceel van 675 m² met een tuin op het zuiden en aan voorzijde richting het water een perceel van ongeveer 280 m2
– Prachtig uitzicht aan de voorzijde
– Energielabel G, geldig tot 24-11-2033

De op deze website getoonde vrijblijvende informatie is met zorg door ons samengesteld op basis van gegevens van de verkoper (en/of derden). Wij staan niet in voor de juistheid of volledigheid daarvan. Wij adviseren je om contact met ons op te nemen bij interesse in een van onze woningen of je door een eigen NVM makelaar te laten bijstaan.

Wij zijn niet verantwoordelijk voor de inhoud van de websites waarnaar verwezen wordt.

Foto'sPlattegrondenBrochures

Download media

Kenmerken

Kenmerken

Bosch & Duyn Makelaars