Te koop in Edam

Baandervesting 11

1135 DE, Edam 

€ 697.000,- k.k.

Omschrijving

Stijlvol, exclusief en duurzaam wonen in het historische hart van Edam. Het populaire nieuwbouwproject Baandervesting is in aanbouw en zal naar verwachting eind 2023 worden opgeleverd. In dit project krijgt je de unieke kans om dit in aanbouw zijnde herenhuis met fraai uitzicht over het water te kopen. Dit zeer ruime huis krijgt 5 slaapkamers, een vergrote badkamer, 2 toiletruimtes en een woonkamer met uitgebouwde woonkeuken. Het herenhuis is onderdeel van een blok van 8 woningen, uitgevoerd in een mix van historische en lokale bouwstijlen. Bij de woning horen een vaste parkeerplek en een aan te leggen tuin met (fietsen)berging.

Duurzaamheid
Verwarming, warm water en koeling geschiedt via een bodemwarmtepomp en uiteraard is het herenhuis zeer goed geïsoleerd. Op het dak worden, als onderdeel van de optielijst, 6 stuks INDAK All black pv-panelen van elk 360 wp geplaatst. Dit resulteert in een huis met een EPC van < 0,4.

Meerwerk
De huidige eigenaren hebben gekozen voor een groot aantal opties. De volledige optielijst is op aanvraag beschikbaar, maar de belangrijkste elementen benoemen we alvast. Aan de achterzijde wordt een 2.40 meter diepe uitbouw met dubbele tuindeuren geplaatst. Bij de uitbouw wordt een sparing gemaakt voor een later aan te brengen lichtkoepel. In de nok van het huis wordt een vliering met vlizotrap gemaakt, afgewerkt met een underlayment vloer. De tweede verdieping wordt ingedeeld met twee ruime slaapkamers, waarmee het totaal op vijf komt. Ook ten aanzien van de badkamer en toiletruimte is gekozen voor een afwerking op hoog niveau.

Ligging
Baandervesting heeft twee lange straten en twee korte. Dit herenhuis wordt gebouwd aan de lange zijde aan de zuidkant van het plan, waar de sfeer sterk wordt bepaald door de lange rij volwassen bomen langs het water. De ligging aan het Markermeer maakt Edam een aantrekkelijke woonplaats voor liefhebbers van watersport, water en ruimte.

Indeling:
Begane grond:
Aan de voorzijde is de entree, waar de bewoners als optie hebben gekozen voor een hal. Aansluitend is de woonkamer met woonkeuken, die aan de achterzijde 2.40 meter is uitgebouwd. Openslaande deuren geven toegang tot de achtertuin en in de keuken worden de benodigde aansluitingen gerealiseerd.
In de woonkamer is een deur naar het portaal met de technische ruimte, de trapopgang en de toiletruimte. De toiletruimte wordt geheel afgewerkt met mooie betegeling, een wandcloset en een fonteintje.

Eerste verdieping:
Op de eerste verdieping worden drie slaapkamers, de overloop, vergrote badkamer en een aparte toiletruimte gerealiseerd. Aan de voorzijde is de master bedroom en aan de achterzijde zijn twee ruime slaap-/kinderkamers.
De badkamer wordt, net als de toiletruimte, geheel afgewerkt. Er is gekozen voor een ruimtelijke indeling met een ligbad, inloopdouche en een tweepersoons wastafelmeubel. Mooie elementen zijn de antracietkleurige tegels en de dorpels van gezoet Belgisch hardsteen. De separate toiletruimte met wandcloset en fonteintje wordt in dezelfde stijl uitgevoerd.

Tweede verdieping:
Onder het hoge, schuine dak krijgt dit herenhuis twee ruime slaapkamers, een overloop met dakkapel en een technische ruimte/berging. In een van de slaapkamers wordt een vlizoluik met trap naar de bergvliering gemaakt.

Buiten:
Openslaande deuren in de woonkeuken geven toegang tot de aan te leggen achtertuin met berging.

Omgeving:
Edam is een prachtige plek om te wonen, omringd door prachtige natuur en vlak bij de dynamiek van de stad. Met de auto en bus zijn Amsterdam Noord, Amsterdam Centraal en Purmerend goed bereikbaar.

Parkeren:
Bij de woning hoort een vaste parkeerplaats met een aansluitpunt voor een toekomstige laadpaal (zie optielijst).

Bijzonderheden:
– Woonoppervlakte ca. 166 m² (bij oplevering wordt NEN 2580 rapport opgesteld)
– Perceelgrootte 142 m²
– Vloerverwarming (gehele woning), koeling en warm water via een bodemwarmtepomp
– Verkoop inclusief badkamer, toiletruimte en voorbereiding keuken
– 2.40 meter diepe uitbouw op de begane grond
– Fantastische locatie in het historische centrum van Edam
– EPC < 0,4
– Verwachte opleveringsdatum eind Q4 2023

De op deze website getoonde vrijblijvende informatie is door ons (met zorg) samengesteld op basis van gegevens van de verkoper (en/of derden). Wij staan niet in voor de juistheid of volledigheid daarvan. Wij adviseren je om contact met ons op te nemen bij interesse in een van onze woningen of je door een eigen NVM makelaar te laten bijstaan.

Wij zijn niet verantwoordelijk voor de inhoud van de websites waarnaar verwezen wordt.

Foto'sPlattegrondenKenmerken

Kenmerken

Bosch & Duyn Makelaars